BRAINTIME

Welkom op de website van het BRAINTIME project!

BRAINTIME is een groot project van het Brain & Development Lab. In 2011 is dit unieke project gestart waarbij voor het eerst de hersenontwikkeling van jongeren over langere tijd wordt gevolgd. Twee jaar later in 2013 vond de tweede meting van dit mooie project plaats. Meer dan 250 jongeren deden weer mee, een groot succes! In 2015 zal het project weer verdergaan met alweer een derde meting. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang en we hebben er weer veel zin in! 

Hoe komt het dat we steeds beter kunnen leren, rekenen en moeilijke opdrachten uitvoeren? Wanneer nemen we risico's en wanneer spelen we op safe? Hoe ontstaan vriendschappen eigenlijk? En waarom vinden we de mening van anderen zo belangrijk? Hoe werken de hersenen hierbij en hoe ontwikkelen de hersenen zich?

Al deze vragen worden onderzocht in dit spannende project. Op deze website kun je meer lezen over wie de onderzoekers zijn, waarom we deze vragen belangrijk en interessant vinden en hoe het onderzoek in zijn werk gaat. Daarnaast kun je hier ondertussen ook al de resultaten van de eerste meting bekijken! 

In 2013 is de tweede meting van start gegaan waarbij bijna alle deelnemers nog een keer bij ons zijn langsgekomen. Deze meting is nu afgerond en we zijn heel erg blij met de grote opkomst! We willen dan ook alle deelnemers en hun ouders erg bedanken voor hun enthousiasme en deelname. De nieuwe data worden op het moment bekeken en zodra we nieuwe resultaten hebben zullen we deze op de website plaatsen. Houd de site goed in de gaten!

Benieuwd hoe het Braintime onderzoek in zijn werk gaat? In onderstaande video vertellen zowel deelnemers als onderzoekers over hun ervaringen!

 

filmpje

  BRAINTIME, brain change in development

 

 

bg-logo.jpg