BRAINTIME

Welkom op de website van het BRAINTIME project!

BRAINTIME is een groot project van het Brain & Development Lab. In 2011 is dit unieke project gestart waarbij voor het eerst de hersenontwikkeling van jongeren over langere tijd wordt gevolgd. In 5 jaar tijd zijn bijna 300 kinderen, jongeren en volwassenen drie keer bij ons langsgeweest voor allerlei testjes en vragenlijsten. Zonder de enthousiaste deelname van alle deelnemers en de medewerking van hun ouders was dit project nooit zo’n groot succes geworden. 

Om de deelnemers te bedanken, en om te laten wat we nou eigenlijk ontdekt hebben (waarom moest nou juist deze vragenlijst ingevuld worden en dit testje worden gedaan..?) is het project in januari 2016 feestelijk afgesloten met een heus Braintime Festival. Daar hebben we ook de documentaire gelanceerd die door het NRC werd beschreven als de nieuwe trend in de wetenschap. Alle highlights zijn samengevat in dit E-zine, die je kunt lezen als een tijdschrift maar dan online. 

Hoe komt het dat we steeds beter kunnen leren, rekenen en moeilijke opdrachten uitvoeren? Wanneer nemen we risico's en wanneer spelen we op safe? Hoe ontstaan vriendschappen eigenlijk? En waarom vinden we de mening van anderen zo belangrijk? Hoe werken de hersenen hierbij en hoe ontwikkelen de hersenen zich?

Al deze vragen zijn onderzocht in dit spannende project. Op deze website kun je meer lezen over wie de onderzoekers zijn, waarom we deze vragen belangrijk en interessant vinden en hoe het onderzoek in zijn werk is gegaan.

Benieuwd hoe zo'n groot onderzoek als het Braintime onderzoek in zijn werk gaat? In onderstaande video vertellen zowel deelnemers als onderzoekers over hun ervaringen!

 

filmpje

  BRAINTIME, brain change in development

 

 

bg-logo.jpg