Over ons
Over het Brain & Development Lab

Het Brain & Development Onderzoekscentrum is een team van onderzoekers en assistenten verbonden aan de Universiteit Leiden.

Hoe wij onderzoek doen?
> >

Het Brain & Development onderzoekscentrum is opgericht in 2005 door prof. Eveline Crone. Inmiddels werken er meer dan 25 onderzoekers in ons centrum, waaronder inmiddels 2 hoogleraren, 6 wetenschappelijke stafleden, 5 post docs en meer dan 10 promotie-onderzoekers. Ook zijn er altijd meerdere onderzoeksassistenten en studenten betrokken bij alle onderzoekers; zij doen op deze manier onderzoekservaring op.

Sinds 2005 zijn er meer dan 1000 jongeren gescand, waarvan meer dan de helft meerdere keren is teruggekomen. We dragen zorg voor hoge professionaliteit en zorgvuldigheid, volgens de academische richtlijnen van de Universiteit Leiden. Voor iedere jongere is het meedoen een unieke ervaring. Jongeren dragen daardoor bij aan meer kennis over hersenontwikkeling, maar minstens zo belangrijk is dat het een leuke en leerzame ervaring is.

Naast ons wetenschappelijke werk, vinden we het erg belangrijk dat de bevindingen hun weg terug vinden in de maatschappij, om op die manier school curricula en wetgeving te verbeteren. We organiseren daarom vaak events voor jongeren, ouders en beleidsmedewerkers. Hieronder zie je een korte impressie van het Backstage in je Brein festival tijdens het Weekend van de Wetenschap 2018. 

Brain & Development onderzoeksteam © Marc de Haan
Tijdens het Weekend van de Wetenschap 2018 presenteerden we de uitkomsten van onze onderzoeken:
> >