Wat houdt meedoen in?

Hoe gaat meedoen aan ons onderzoek in zijn werk? Bekijk eerst in het filmpje hoe een dag in ons lab eruit ziet.

Hoe ziet een dag in ons lab eruit?
> >

Stap 1:
Aanmelden

Wil je ook meedoen aan een breinonderzoek, meld je dan aan via de knop ‘aanmelden’ in de menubalk. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om meer te vertellen over het onderzoek. Misschien kunnen we op dit moment jouw hulp goed gebruiken!

Stap 2:
MRI-scans maken

Breinonderzoek doen we met behulp van een MRI scanner. MRI-scans zijn foto’s en filmpjes, waarmee de onderzoekers kunnen zien wanneer je hersenen hard moeten werken, bijvoorbeeld op het moment dat je een opdracht uitvoert. De MRI-scanner staat in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in Leiden.

Stap 3:
Vragen invullen en metingen doen

We willen zoveel mogelijk te weten komen over hoe jij over dingen denkt via vragenlijsten. Soms kun je deze ook thuis invullen via een link die je krijgt in je email. Daarnaast vragen we de deelnemers om een buisje speeksel in te leveren. We meten dan hoeveel hormonen in het speeksel zitten.

Stap 4:
Vaker terugkomen

Sommige onderzoeksprojecten duren meerdere jaren. Dan vragen we deelnemers om na één of twee jaar nog eens terug te komen en opnieuw mee te doen. Zo kunnen we kijken wat er veranderd is sinds het vorige bezoek. Deelnemers kunnen elk moment aangeven als ze niet meer willen meedoen, want deelname aan ons onderzoek is op vrijwillige basis.